Stay connected kay? ^^

09 Jun 2016

Contest Jubah By Zaza Iman

Contest Jubah By Zaza Iman
Klik banner untuk ke entri penganjur

www.zazaiman.com ( link kan ) merupakan sebuah blog personal dan lifestyle seharian seorang blogger. Banyak berkongsi tentang motivasi, tip, dan juga review mengenai produk-produk yang pernah digunakan.

Pemiliknya Zaza Iman juga membuat servis cetakan kad bisnes dengan harga hanya RM55 je untuk 3 kotak ( 300 pcs ). Juga menjual secara online produk pakaian. Untuk sebarang tempahan kad bisnes dan lain boleh berhubung terus melalui instagram @byzazaiman

Contest Jubah By Zaza Iman

Berita baik, www.zazaiman.com kini sedang membuat SATU CONTEST iaitu CONTEST JUBAH BY ZAZA IMAN. Dimana hadiah yang ditawarkan adalah :

HADIAH YANG DITAWARKAN 

1 x Miri Jubah @ Riya Baju Kurung By Zaza Iman
1x RM10 Topup by Tengkubutang


Nota ** 
seorang pemenang yang berjaya boleh memilih sama ada mahu
jubah merah atau baju kurung hitam

Sekiranya baju yang dipilih kehabisan stok, maka baju lain akan digantikan dimana anda juga boleh memilih SATU dari  beberapa pilihan yang ditawarkan

Yeahhh..best kan??

Kalau korang nak join boleh klik SINI .

CONTEST TAMAT

9 HB 6 / 2016  ( KHAMIS ) jam 11.59 malam

03 April 2016

Giveaway Blogger Utara Bernilai RM500


Giveaway Blogger Utara Bernilai RM500 | Blogger Utara adalah satu komuniti yang mengumpulkan blogger yang berada di utara semenanjung seperti Perlis, Kedah, Pulau Pinang dan Perak. Ahli Blogger Utara terkini adalah seramai 20 blogger dan sebahagian daripada blogger ini merupakan penaja kepada Giveaway Blogger Utara Bernilai RM500 ini . Blogger tersebut adalah 


Bersempena pencapaian 1000 liker di Page Blogger Utara di facebook, beberapa blogger dibawah komuniti ini bersetuju menjadi sponsar sebagai penghargaan kepada sesiapa yang bertuah dengan menyertai Giveaway ini. Hadiah adalah berbentuk wang tunai untuk 20 pemenang bertuah. 

Hadiah Utama : RM100 x 1 Pemenang (Top Referral)
Hadiah Kedua : RM 50 x 4 Pemenang (Random)
Hadiah Ketiga : RM 20 x 5 Pemenang (Random)
Hadiah Saguhati : RM 10 x 10 Pemenang (Random)

Marilah memeriahkan giveaway kami yang bermula 
1 April sehingga 14 April 2016 
dengan klik link di bawah ini

24 Mac 2016

Batu Ferringhi, Pulau Pinang

Untuk Bahasa Inggeris - English Version

Alkisahnya, pada tahun lepas, saya serta kawan-kawan telah menyertai pertandingan fesyen bertemakan alam sekitar. Macam ni, kami ke Batu Ferringhi untuk mengutip cengkerang siput untuk dijahit pada gaun nanti. Namun, pertandingan anjuran sekolah tu ditukar atas alasan-alasan tertentu. Jadinya daripada pertandingan pereka fesyen, jadi reka cipta pula. Seashells semua pun disimpan dalam almari untuk berkurun-kurun.

Awal tahun ini kami kembali ke situ untuk "memulangkan" seashells ke laut/pantai. Ok, saya setuju kami ni terlebih-lebih sikit xD

Upacara menanam

Sebahagiannya ditanam dan sebahagiannya dilontarkan ke arah laut, siap buat pertandingan siapa lontar lagi jauh. Of course, Yun Sing menang ! (poyo) haha.

Lepas tu sempat lagi nak buat sndcastle. Idea Sun Ru nak buat sandcastle tapi takde baldi dan sudip. Last-last bentuk dengan tangan ja. Sorang budak sains, asyik bising dengan konsep Fiziknya apabila dikaitkan dengan pembinaan tersebut. Sorang lagi budak seni yang mementingkan corak dan seni binanya lebih daripada bentuk dan kekemasannya. First time nampak budak sains yang lagi serewet dari budak seni.

Me : Woi, ni senget sebelah !!
SR : Napelah hg ni cerewet sangat !!
Me : Kena bagi seimbang la bruh -_-
SR : Waa!! Corak aq !! Nape hg musnahkan T-T
Me : Ni belum bentuk elok-elok hg dh letak corak pasalpe !!

And the argument continues..... Sehinggalah dia mendapat panggilan telefon. Faham-faham dah - kena balik. Redho je la walaupun jalan dia senget sebelah.. haiz.....

P/S : Tak sangka dengan hanya tenaga manusia, ini dapat dilakukan :'D

Sempat lagi berselfie...

Permandangan yang cantik

Lain kali kalau mai Penang jangan lupa singgah Batu Ferringhi. Macam-macam ada. Ada banana boat, parasailing, jet ski-ing dan banyak lagi. Jalan-jalan la kat situ waktu malam. Best. Banyak gerai-gerai yang boleh diserbu.

Sehingga kita berjumpa lagi ^^