Stay connected kay? ^^

24 Mac 2016

Batu Ferringhi, Pulau Pinang

Untuk Bahasa Inggeris - English Version

Alkisahnya, pada tahun lepas, saya serta kawan-kawan telah menyertai pertandingan fesyen bertemakan alam sekitar. Macam ni, kami ke Batu Ferringhi untuk mengutip cengkerang siput untuk dijahit pada gaun nanti. Namun, pertandingan anjuran sekolah tu ditukar atas alasan-alasan tertentu. Jadinya daripada pertandingan pereka fesyen, jadi reka cipta pula. Seashells semua pun disimpan dalam almari untuk berkurun-kurun.

Awal tahun ini kami kembali ke situ untuk "memulangkan" seashells ke laut/pantai. Ok, saya setuju kami ni terlebih-lebih sikit xD

Upacara menanam

Sebahagiannya ditanam dan sebahagiannya dilontarkan ke arah laut, siap buat pertandingan siapa lontar lagi jauh. Of course, Yun Sing menang ! (poyo) haha.

Lepas tu sempat lagi nak buat sndcastle. Idea Sun Ru nak buat sandcastle tapi takde baldi dan sudip. Last-last bentuk dengan tangan ja. Sorang budak sains, asyik bising dengan konsep Fiziknya apabila dikaitkan dengan pembinaan tersebut. Sorang lagi budak seni yang mementingkan corak dan seni binanya lebih daripada bentuk dan kekemasannya. First time nampak budak sains yang lagi serewet dari budak seni.

Me : Woi, ni senget sebelah !!
SR : Napelah hg ni cerewet sangat !!
Me : Kena bagi seimbang la bruh -_-
SR : Waa!! Corak aq !! Nape hg musnahkan T-T
Me : Ni belum bentuk elok-elok hg dh letak corak pasalpe !!

And the argument continues..... Sehinggalah dia mendapat panggilan telefon. Faham-faham dah - kena balik. Redho je la walaupun jalan dia senget sebelah.. haiz.....

P/S : Tak sangka dengan hanya tenaga manusia, ini dapat dilakukan :'D

Sempat lagi berselfie...

Permandangan yang cantik

Lain kali kalau mai Penang jangan lupa singgah Batu Ferringhi. Macam-macam ada. Ada banana boat, parasailing, jet ski-ing dan banyak lagi. Jalan-jalan la kat situ waktu malam. Best. Banyak gerai-gerai yang boleh diserbu.

Sehingga kita berjumpa lagi ^^

14 ulasan:

  1. cantik la castle tu...ala dah lama duduk penang tapi tak pernah naik parasailing...jetski pernah sekali ja hhehe

    BalasPadam
  2. INDAH PANTAI BATU FERINGGI KAN...PERNAH SAMPAI KE SANA...

    BalasPadam
  3. fuh.. pns2 ni.. tp semua nk tunjuk bakat jd arkitek ye.. ahhahaha

    BalasPadam
  4. bestnyaaa .. nti jom kita pi sama sama .. naikk banananana boat sekali hee .. ^_^

    BalasPadam
  5. aih, lama xpi..zaman dating2..weee¬¬ haha!!

    BalasPadam
  6. rindunya pantai..anak2 xsuka ombak di pantai..ssh nak bnawa jenjalan ke pantai tgk laut -_-

    BalasPadam
  7. hahahaha budak seni vs budak fizik

    BalasPadam
  8. Wah bestnya lama xlepak mndi kat sini.

    BalasPadam
  9. Beautiful photos, that place looks special. Thx for sharing. Lovely blog here btw! Would you like to follow each other on GFC? Please let me know on my blog so I can follow back. Thank you.
    xox
    Lenya
    FashionDreams&Lifestyle

    BalasPadam
  10. xpernah lg buat istana pasir ...

    BalasPadam
  11. last gi penang tahun 2005..krik..krik..

    BalasPadam
  12. Done join GA dan follow.. Hehe

    Salam perkenalan ☺️
    Kindly follow me back athttp://azirafreesia.blogspot.my/2016/03/giveaway-blogger-utara-bernilai-rm500.html?m=1

    BalasPadam
  13. Wah bestnya sokolah buat aktiviti kat pantai ^-^

    BalasPadam
  14. Done join GA. jom blogwalking sy plak ^_^

    BalasPadam