Stay connected kay? ^^

17 Jun 2015

Apa tu..? Boleh makan ke?

Hahaha tajuk lawak. Tak lawak. Kay. Haha.. Hmm.. Apa tu? Boleh makan ke? Tu ungkapan yg selalu sorang kawan saya ni guna. Kekadang free2 tu kacaulah dia kat WhatsApp. Tengok2 esok dia periksa. Sembang punyalah sembang dah lama.. Saya pun suruhlah dia belajar.. Dia kata xpelah dah fed-up belajar gituu.. Saya pun macam.. eh.. hg x takut ke satgi xleh score? Tau dia jawab apa?

Takut..? Apa tuuuuuu? Boleh makan ke?

Soalan mintak penampaq. Haha.. tau.. tapi kekadang tu rasa macam nk jawab mcm tu kat orang.. "Yun Sing.. aq stress la.. hg tak stress ke?" Teringin juga nk jawab "Stress? Apa tuuu? Boleh makan ke? xD" Hmm.. Sebab saya pun selalu cari stress xD

Pantang free je mesti cari kerja nak kena buat. Kawan-kawan semua merungut.. banyak bende nk kena buat la ni la tu la.. next year xnk buat dah la.. SPM la.. ni la tu la.. Saya pun macam.. okay haha.

Ada sekali tu cite kat kawan.. setiap 2 bulan mesti nak cari bende baru nk buat.. bila rasa free sikit tu yang cari kerja. Macam tahun ni.. Januari pergi tuition English.. sebab cikgu tu ajar Cambridge syllabus.. teringin nak tau camne syllabus dia. Mac start piano class.. May Order Star newspaper. Julai nanti nak buat apa ye? Haha..

Kawan saya tu pun kata lah.. then next year hg stop kan? Nk SPM.. Saya macam.. hmm.. tak. (dengan confidentnya haha) Pantang stop tengah jalan. Dah mula tu biarlah berterusan xD Habis, SPM camne? Hmm.. kalau PT3 saya boleh tanya "PT3? Apa tuuu? Boleh makan ke?" Tak mustahil saya boleh guna soalan yang sama untuk SPM? xD

3 ulasan:

  1. hahhaa..tu salah satu cara nak pujuk diri sendiri...ekekek

    BalasPadam
  2. Hahaa, good luck&all d best ya....;-)

    BalasPadam