Stay connected kay? ^^

26 Jun 2015

Terpropaganda...

Semalam Yun Sing ada post entri tentang pengalaman hari pertama berpuasa.. harini dah masuk hari ketiga. Tapi tajuk dia.. terpropaganda? Kenapa ter-? Entri yang lepas pun terpuasa.. ni terpropaganda.. ter- kat sini bukannya maksud mampu lakukan ye.. maksudnya perkara yang dilakukan tanpa sengaja.. hehehe..

Kan dah puasa sehari.. Masa WhatsApp dengan kawan (cina) , adalah bagitau dia pasal tu.. entah kenapa tetiba dia excited ingin cuba juga xD Katanya nak cuba lepas Form 6 sebab kalau sekarang nanti ibunya marah.. hehe.. biasalah.. Tetiba excited.. TERINSPIRED orang pula.. hmm.. TERPROPAGANDA xD

Lepas berpuasa dua hari, seorang kawan rapat kat sekolah ni (india) datang pula bagitau ceritanya. Begini..

A: Yun Sing.. I told my mum I want to puasa. She say 'lu gila' x'D
B: Hahaha! That's why I never told my mum xD
A: The thing is if I don't tell her I won't get food in the morning T_T
B: Ooo.. poor you. That's why people sahur with rice all, I korek roti in kitchen.. *sobs*
A: But today morning she practically cooked porridge..
B: Hahaha! She scared you betul-betul puasa without sahur kwot

Esok takleh puasa.. setengah hari je kat sekolah.. nanti balik rumah tak makan tak minum, keluarga tanya kenapa nak jawab apa? Puasa? Nanti dapa balik.. 'gila' HAHAHAHAHA..

9 ulasan:

  1. Hehe, puasa sorok2 rupanya :)

    BalasPadam
  2. hehe.. tahniah yun sing....

    at least u r trying...

    proud of u adik bongsu... heee

    BalasPadam
  3. berpuasa banyak dugaan tu tapi yun sing berani mencuba...

    BalasPadam
  4. hahaha.. tabik la sbb YS try puasa. kalau nk kurus boleh la tp dh slim la

    BalasPadam
  5. banyak dugaan masa berpuasa nih.. nampaknya yun sing berjaya juga berpuasa beberapa hari.. tahniah ya..

    BalasPadam
  6. Hai yun sing
    so how's your fasting experience??????
    chaiyok3 yun sing

    #BloggerUtara

    BalasPadam
  7. hehe hebat betui... rupanya ramai juga ye org cina berpuasa..

    BalasPadam