Stay connected kay? ^^

25 Jun 2015

Pengalaman Baru

Yow! Pengalaman baru yow!! Harini dah masuk hari kedua berpuasa. Tau, tak wajib pun.. bukan tak wajib tapi tak perlu pun xD Tapi apa salahnya.. cuba je ^^  Tengoklah berapa lama boleh bertahan.. Bukan sebelum ni tak pernah puasa.. cuma bezanya sekarang berpuasa, dulu terpuasa.. terlebih masa pula tu.. Ye, kali ni niat betul-betul nak puasa. Hehe.. Sebab taun lepas terbaca blog seorang akak ni.. (non-muslim juga) yang menyahut cabaran berpuasa sama.. tahun ni Yun Sing try pula ^^

Kisah hari pertama berpuasa:-

Bangun sahur tak? Yup la.. Memang dah biasa bangun awal kalau sekolah.. sebab nk siapkan homeork (hihi) Segalanya berjalan dengan lancar sehingga habis stayback. Malas nk tunggu bapa mai sekolah amek.. 2 jam pula tu tunggu.. jalanlah ke hospital berdekatan sekolah untuk balik dengan Rapid. Timing yang sangat bagus pula bila haritu kawan pinjam laptop. Ye.. dengan beg berisi segala barangan perca dengan beg jinjing penuh dengan homework berkilo-kilo TAMBAH LAGI dengan laptop..

Dugaan apa ni x'D First day yo T_T Biasanya sekolah jalan ke hospital 15 minit boleh sampai.. ni jalan slow sikit nak jimat tenaga konon.., dengan human jam depan hospital sebab manusia-manusia yang tapau makanan sebagai juadah berbuka. Sabo jelah Yun Sing.. last-last sampai juga.. dekat 25 hingga 30 minit centulah.. ok larh tu.. Sampai kawasan perumahan, turun bas terus nampak gerai jual ayam panggang. Ok, kuatkan semangat! Teruskan berjalan.. lalu depan e-mart yang selalu menjadi tempat Yun Sing membeli ais-krim. Sabo jelah..

Akhirnya sampai rumah.. diserang pula dengan makanan.. "Nk sikit? Makanlah.." "Hmm.. xpelah, dh makan td sebelum balik.." *perut bunyi* sobs.. Tapi mampu bertahan hingga ke akhir juga ^^v


Tayang plastik je.. terlalu lapar kwot..? xD

(Juadah sahur dan berbuka)

Roti. Gardenia. Sambal. Bilis.

P/S: Hari kedua ^^v

15 ulasan:

  1. wow tahniah2..hehe..kuat semangat ni

    BalasPadam
  2. tahniah2... heheee.lma cik en x jenguk blog ni kn..

    BalasPadam
  3. berani cuba pengalaman baru...bagus tu.

    BalasPadam
  4. selamat berpuasa yun sing. tahniah, berjaya juga berpuasa sampai ke petang. bila berpuasa kita dapat rasa apa yang orang susah rasa. keep it up :) ...

    Jemput join segmen, Klik Sini.

    BalasPadam
  5. Tahniah yun sing ~

    Proud of u ~~

    BalasPadam
  6. Hai yunsing
    aloloooo
    nomei ja uols :)
    chaiyok3

    BalasPadam
  7. yg isi kacang merah pun sedappp..

    BalasPadam
  8. waaa caiyoook yun sing :D

    BalasPadam
  9. kesian YS.. kenapa tahan lama sgt perut tuu. sbb xpernah

    BalasPadam
  10. yang borrow laptop tu berniat baik. nak hang bina otot bawa benda berat xp

    BalasPadam
    Balasan
    1. Je la kawan.. terima kasih la hahaha

      Padam
  11. Hai yun sing,
    geram tengok plastik roti itu :p

    #BloggerUtara

    BalasPadam