Stay connected kay? ^^

27 April 2014

Mulan II


Hai :)

Last week saya ada post pasal Disney's Mulan kan.. Tu dia terbit taun 1998.. Ni sambungannya ^^ Mulan II 2004.. Nampak gaya saya ni memang outdated habis laa xD



Ni sambungan.. kalau korang tengok yang pertama tu, yang ni mesti korang faham. Tak tengok pun faham kot.. Kan Mulan dengan General nak kahwin dah.. then depa terima titah maharaja ke istana. Maharaja nak hantar tiga orang puterinya untuk dikahwinkan kepada putera raja negara lain tu.. sebab nak settle cara baik.. hahaha.. General dan Mulan ditugaskan membawa 3 orang askar yang gila-gila tu.. (kira geng depa la kan) hantar 3 orang puterinya ke situ.


Cite ni ada part sedih.. masa General jatuh dan Mulan ingat dia dah mati tu.. Last-last depa berjaya kahwin juga xD 3 orang puteri tu tak jadi nak kahwin dengan putera. Kahwin dengan 3 askar tu. Amek kau.. haha


I want to be like other girls



Gambar-gambar credit to Google :)

Nak tengok boleh google.. hehe.. Saya tonton online sini http://watchdisneymoviesonlinefree.blogspot.com/2013/05/watch-mulan-2-2004-online-for-free-full.html tapi loading stream lambat. Tak sure internet saya punya pasal ke website ni yang slow.. ke memang camni xD

11 ulasan:

  1. Dah lupa pun camne cite mulan yg first dulu :)

    BalasPadam
  2. menarik juga citer mulan ni...

    BalasPadam
  3. cerita ni ada ditayangkan kat disney channel kan? kalau tak silap lah. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Entahlah.. saya cari online je :)

      Padam
  4. tak pernah tengok pulak mulan yang kedua ni..
    insya Allah ada masa free nanti nak tengok jugak..hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe.. tengoklah memang best ^^

      Padam
  5. Ala kak Nad tak pernah la tengok cerita Mulan ni Yun Sing :/

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tengoklah, memang best.. (kalau nak la) hehee~

      Padam
  6. cerita disney memang best.. buku mulan dh hilang ke mana. nk tgk balik la nanti ;D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Setuju giler :) Eh.. ada buku ea.. tak pernah nampak la pula xD

      Padam