Stay connected kay? ^^

04 Mei 2014

Barbie as Rapunzel (2002)

Hai :)

Movie minggu ni Rapunzel~

Credits to Google

Sipnopsis:

Cite ni mula-mula tu Barbie dok lukis. Lepas tu dia cite la camna nak hasilkan magik dengan berus. Dia lukis pantai. Then dia cite la.. Rapunzel tu kena kurung. Then dia jumpa jalan keluar. Dia terjumpa dengan prince. blablabla.... then perempuan sihir tu mendapati dia pernah keluar. So dia sangat marah.. dah bermacam-macam dia buat. Dia rosakkan barang semua then curse tower tu untuk memastikan Rapunzel tak dapat keluar.

Last-last perempuan sihir tu pergi ball dekat istana. Sebab prince tu ajak Rapunzel kan. Perempuan sihir tu nak bunuh prince. Last-last King William mai nak tuntut anak perempuan baginda. King William ni asyik dok ingat ayahanda prine tu yang kurung Rapunzel. Tengok-tengok perempuan sihir tu mai. Kalau King William mengawininya baru dia bagi balik Rapunzel. Tup tup Rapunzel mai. Semua settle dan perempuan sihir tu kena kurung dengan magik dia sendiri. Padan muka xD

Ending tau kan.. happily ever after la.. ini la.. itu laa.. last last Rapunzel kahwin dengan prince tu. Dua-dua kingdom pun aman kembali sebab King William tak serang dah.. Depa dok jalan-jalan dekat pantai yang mula-mula Barbie lukis. The end.

Love and Imagination can change the world -Barbie

Suka quote dia :) This movie inspired me to do better for my art exam this Thursday xD I'm gonna change my life!! (tengok-tengok satgi hangat-hangat tahi ayam) hehe...

22 ulasan:

  1. kite dah berkali tengok cerita barbie ni sbb adik pompuan mmng minat gila dgn barbie -.-

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha.. ni first time tgk cite Barbie :)

      Padam
  2. Zumal minat juga filem animasi siri barbie nie... Memang best :))

    BalasPadam
  3. lama tak layan citer disney princess ... anak sumer laki...hheee

    BalasPadam
  4. suka juga dgn cerita barbie ni walau dh tua...

    BalasPadam
  5. Malam ni baru nak tengok cerita Frozen :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Baguslah.. rasa macam nak tonton sekali lagi Frozen :)

      Padam
  6. suka ayat last tu. hangat2 taik ayam. imaginasi utk kanak2 ja. dh kumpul koleksi movie barbie.. weee ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha.. imaginasi itu luas :) Amboi...

      Padam
  7. dah lama dah tgk citer barbie ni.. best kan.. hehehe...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Best :) Lama tak tengok.. rasa nak tengok balik cite-cite ni :)

      Padam
  8. dulu layan jugak citer barbie2 ni.. banyakdah filem dia.. sekarang dah jarang tengok.. hehehe
    yun sing telah ditag.. :)
    http://pening-pala.blogspot.com/2014/05/the-liebster-award-by-hunyeda.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Owh.. ni cite pertama.. outdated kan :') Thanks :)

      Padam
  9. Kak Nad pun sampai besar suka tengok Barbie hahaha feeling feeling pwincess sikit

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan.. kite suka permandangan dia je dengan animation dia.. best kwot :)

      Padam
  10. Nurul pun suka sangatttt dengan citer barbie.. oo nope.. semua citer katun termasuk la Barbie ni.. :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha semua cite memang best :)

      Padam
  11. cerita animasi barbie ni semua best-best.. N suka tengok walaupun dah besar panjang macam sekarang

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan.. filem Disney pon best.. suka tengok

      Padam