Stay connected kay? ^^

02 Mei 2014

Exam........

Hai :)

Cepat sangat masa berlalu.. dah 2 Mei.. huhuhu.. Peperiksaan Pertengahan Tahun semakin hampir... Dan akhirnya.. ianya ESOK!! :0 Oik? Esok? Bukan esok hari Sabtu ke? Penang bukan Isnin hingga Jumaat ea..? Hari ganti.. oooooooo~

Dan jangan terkejut.. exam Sabtu hingga Sabtu.. maksudnya esok sampai Sabtu satu lagi.. huhuu.. memang dah plan betul-betul dah dengan kawan-kawan.. lepas exam depa nak keluar hangout release stress.. saya pula nak menyibuk tumpang sekaki xD Memang banyak argh nak buat..

Haritu masa kelas penyeliaan kaunselor cerita pasal eustress dan distress.. Lepas tu kami dok plan apa nak buat lepas exam dengan excited tahap kritikal.. huhuhu.. bila orang tanya tak stress ke nak exam ni? Kami macam.. ni eustress, bagus untuk kesihatan.. hehehe xD Kalau tak tau apa tu eustress dengan distress boleh google :)

Esok paper BM.. me and my bahasa pasar.. yohoo.. big summer blow out? xD Harap-harap dapat A laa.. sebab the previous exam hampir-hampir dapat B.. hujung tanduk gitu.. T_T Last year B terus amek kau xD Tu last year :3 Haish.. dengan KBAT (Kemahiran Berfikir Aras Tinggi) semua.. Merapu je.. xD

Haritu paling best.. masa dok study untuk exam dekat library..

Saya: Pancaindera.. hmm.. Sofiah?
Sofiah: Ye.. kenapa?
Saya: Sofiah yang genius lagi comel, nak tanya sesuatu ni..
Sofiah: Err....... tanyalah.
Saya: Bagaimana wujudnya perkataan pancaindera? Adakah ianya gabungan beberapa perkataan? Maksudnya deria, kan? So kenapa ianya pancaindera dan bukannya pancainderia?
Sofiah: Er.. hang ni selalu tanya soalan yang pelik-pelik la.. bacalah untuk exam.. argh.. yang tu tak keluar pun!!
Saya: I'm just curious :( Bagitau laa..
Sofiah: Masalahnya sekarang aq pun tak tau.. Cuba tanya cikgu..
Saya: (Diri.. Tengok.. Duduk..) Cikgu dekat hujung benua sana.. Malas laa xD
Ishwari: Yun Sing.. read for exam =,="

13 ulasan:

  1. Goodluck! My exam is this monday :) 3weeks -_- Wish me luck! :D

    BalasPadam
  2. wah berminat dgn bahasa ya...bagus tu...banyak2 membaca insya Allah..buka kamus DBP mesti jumpa maksud tu...pancaindera tu buka gabungan kata tapi satu perkataan yg menjelaskan maksud pandangan yg tepat.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh laa.. minatlah juga :) Aww.. thanks ye ^^

      Padam
  3. goodluck dear ^^ all the best

    BalasPadam
  4. gudluck !!! boleh jawab punya la :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks :) Harap-harap begitulah :)

      Padam