Stay connected kay? ^^

12 Julai 2014

Peristiwa 11 Julai

Hai :)

Apa pula peristiwa 11 Julai ni? Tawu tak ape peristiwanya? Tak tawu? Takpe.. It's normal ^^

Lama tak buat post panjang-panjang.. takpe kan? :) Setaun sekali ^^"

Dah kumpul pun satu Malaysia yang seangkatan dengan saya.. Sorang tu my ex-classmate, Kaushalyah.. sorang lagi.. http://amirahamer.blogspot.com/.. eksited konon pukul 12 pagi dah wish diaorang dah.. huhuhu.. jom kite tengok peristiwa 11 Julai bersama Yun Sing..

11 Julai 1999 merupakan permulaan bagi peristiwa-peristiwa seterusnya..
Pada 11 Julai 2000, Yun Sing telah makan keropok udang untuk pertama kalinya xD Dari situ terlahirlah sikap food freak ini.. hahaha
Pada 11 Julai 2006, Yun Sing dah mula tak dapat kek sebab dah "besar" konon xD
Pada 11 Julai 2007, gigi Yun Sing telah dicabut di sekolah -,-
Pada 11 Julai 2010, Yun Sing terkejut beruk apabila best friendnya sampai dekat rumahnya untuk kali pertama sambil membawa hadiah bertan-tan.. thank you, Khor Min <3
Pada 11 Julai 2011, peristiwa ini tidak disambut sebab Yun Sing "berpuasa" dan "dikurung" untuk persiapan UPSR =,= Peristiwa ini ditunda ke seminggu selepas UPSR..
Pada 11 Julai 2012, peristiwa yang telah Yun Sing sendiri lupakan :3 Lagu dinyanyikan semasa aktiviti unit beruniform pada waktu pagi.. thanks guys <3
Peristiwa 11 Julai 2013 boleh didapati di sini --> Peristiwa 11 Julai 2013

Now to the main point xD

Peristiwa 11 Julai 2014

Pada malam sebelum 11 Julai 2014, Yun Sing telah dibelenggu oleh kerja sekolah yang sudah sama tinggi dengan dirinya. Homework "dikejar" sehingga tepat-tepat pukul 12 tengah malam pada 11 Julai 2014. Facebook dibuka. Wished Kaushalyah.. Lepas tu buka blog http://amirahamer.blogspot.com/.. wish dekat chatbox.. homework diteruskan sehingga pukul 2 paginya. Yun Sing yang sakit kepala dari petang telah landing tepat-tepat pukul 2 pagi -,- Persiapan untuk kajian kes Geo belum dibuat. Persiapan nak buat Sejarah pada keesokkan harinya belum siap. Fail PEKA belum beli. Lantak pi xD

Pada tepat-tepat pukul 3 pagi, Yun Sing terbangun dek mimpi tak sempat habiskan kajian kes Geografi. Pada pukul 4 pagi, Yun Sing terbangun lagi termimpi cikgu Sejarah marah sebab tak siap kerja -,- Pukul 5 pagi Yun Sing terkejut kerana sudah plan awal-awal nak bangun pukul 5 pagi buat hwk. Kepala yang sakit giler kentang membantutkan niat xD Pukul 6 pagi tak pula bangun.. Pukul 6.45 pagi, Yun Sing terbangun dan bersiap dalam masa 15 minit. Hampir tertinggal bas.

Sampai-sampai sekolah terus buat apa yang belum siap. Tiga orang saja yang betul-betul ingat peristiwa ini. Sampai-sampai kelas, terus membuat kerja. Satu kelas sibuk dengan kerja masing-masing yang belum siap. Guru Geo masuk kelas dan mulalah operasi slot terakhir iaitu 2 jam untuk menyiapkan kajian kes Geografi PT3.. semua kelam-kabut membuat sehingga satu kelas tak pergi rehat.. dah tu lambat pergi library cikgu seterusnya dok tunggu.

Dari situlah terlahirnya statement:-

"On the 11th of July 2014, Yun Sing is having a terrible headache and on the 11th of July 2014, Yun Sing is too busy that she don't even have the time to eat and pee. My kidney is going to explode."

Lepas sekolah stayback pula. Teman senior pergi library.. balik-balik 5 petang. Senior tanya bile bufday kite. Kite jawab Julai.. When ha? 13th July? xD Nampaknya 7Eleven yang kite dok cite pada awal taun takde orang yang ingat xD Pada 6 petangnya saya balik rumah dan hanya 3 orang di sekolah yang ingat peristiwa ini. Balik-balik rumah.. my mum eksited dok cite pasal niece kite yang beliau jaga. My aunt pula too fascinated pasal tempat kerjanya. Cite ini la itu la.. my dad pula eksited cite pasal motosikal =,=

Masa tu la satu-satu mesej dok mai.. SMS la.. facebook la.. bagai la.. yang ni paling takleh blahnya. Dari fb message :)


Geo.. hahaha.. tahun ini kite diwish 80 kali. Thanks. Taun ni first time kite kira berapa wish :) Sebab macam ada yang wish kita tapi kita lupa, kan? So kite dah rasa bersalah. Ingat ada lebih kurang 80 orang yang ingat pada kite :') thanks guys. Dengan sampainya jarum jam pada 12 tengah malam, berahirlah peristiwa 11 Julai 2014 yang tiada sorang pun dalam rumah yang ingat :3

Peristiwa selepas peristiwa.. sudah jatuh ditimpa tangga TT__TT Tak kisah pun :) Hepi sebab takde orang ingat.. bestnya xD Awkward kwot kalau semua orang ingat -_-''

28 ulasan:

  1. haha..aduh...kesiannya. Happy birthday to you budak! Belajar elok-elok k! ^.^ - stanzaku

    BalasPadam
  2. haha.. ingat lg erk prtama kali makan keropok udang. penting peristiwa tu! =.="

    alaa.. saya tak pernah sambut birthday. kecik2 dlu sedih la. dah besar ni wat lek je. haha..

    btw, happy birthday Yun Sing. :D

    http://encikket.blogspot.com/2014/07/birthday-tak-bermakna.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha.. sangattttttt xD
      hmm.. masa kecik-kecik tu sekali dua je sambut then yang lebih tu ade je orang lupa xD dah orang lupe tu x kisah laa biase dah ^^
      Thanks btw..

      Padam
  3. Yun Sing, jangan sedih2 yer... Happy belated birthday k ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Eh.. tak sedih pun :) Saje je nak berleter panjang hahaha thanks btw :)

      Padam
  4. Hi Yun Sing. Happy belated birthday! :)

    BalasPadam
  5. ingat lagi ye date first time makan kopok tu :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mestilah ingat ^^ Date penting ni :)

      Padam
  6. Happy belated birthday Yun Sing!

    cepat kira birthday wish yg ini sekali. hehe.. :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thank you :) Hahaha.. sudah pastinya :p

      Padam
  7. 11 july yg jadi kenangan ya....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Setiap hari menjadi kenangan :)

      Padam
  8. Datang singgah & menabung Nuffnang Transformers.
    Dijemput semua singgah sini.
    Life is beautiful...don't waste it.

    BalasPadam
  9. Happy belated birthday Yun SIng.. alahai..comelnya :)

    BalasPadam
  10. hahaha.. kesian buat it's ur own 'pengalaman' hidup as teenager. and and dh wish awal kan. happy bornday Yun Sing. <3

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha best je.. hohoho thanks xD

      Padam
    2. hahhaa.. nanti dh msk IPT lg best ! ulalala

      Padam
    3. Haha tak sabarnya xD LOLz

      Padam
  11. ada orang sedih kat dalam kot kot~ Kata tak kisah ^^V

    BalasPadam
    Balasan
    1. Eh memang tak kisah la.. Hari lahir tu hari kau keluaq.. *pop* je pon.. hahaha~

      Padam