Stay connected kay? ^^

08 Julai 2014

The Phantom of the Opera

Hai :)

Minggu lepas kite tengok movie ni.. ramai yang kata best.. dua tahun dah baru tengok.. sadis xD


Dia cite pasal Opera House ni.. di mana dipercayai ada sorang Phantom yang tinggal di sini.. Christine telah menyanyi pada persembahan suatu malam tu.. Then Raoul ni, kawan Christine sejak kecil.. dari dulu lagi dia suka Christine. So ape lagi..


tengok-tengok Phantom ni pun suka kat Christine.. dia culik Christine dan bawa ke tempat tinggalnya dalam rumah tu dengan harapan Christine akan jatuh cinta padanya. Tengok-tengok Christine menanggalkan topeng Phantom tu.. Separuh daripada mukanya macam muka mayat .__. Phantom ni pun takut satgi Christine lari dan bercadang untuk kurung Christine kat situ selama-lamanya.


Lepas tu Christine pun minta laa nak keluar.. Phantom tu bagi cincin dan Christine berjanji akan setia padanya. Padahal masa keluar tu Christine cari Raoul dan bagitau masalahnya. Raoul berjanji nak bawa Christine lari dari situ. Tengok-tengok Phantom tu dengar perbualan tu. Phantom sangat marah dan kembali culik Christine. Kali ni dia paksa Christine kahwin dengannya dan tidak akan bunuh diri.


Raoul datang nak selamatkan Christine. Manelah boleh menang kan, kubu Phantom -,- So Raoul terperangkap. Phantom ugut Christine kalau tak kahwin dengannya, dia akan bunuh Raoul. Then blablabla.. ending dia adalah sikit macam Frozen tapi tak sama -,- cuma tiba2 Phantom tu ubah rapidly.. hehehe nak tawu tengoklah :p


Btw ni cite lama mungkin u all dah pernah tengok.. Saya je yang outdated -,- Haha.. movie ni banyak lagu yang best tau ^^ Kite tengok dari Youtube ni..



All pictures credit to Google..

14 ulasan:

  1. wahhh saya blajar phatom of the opera nie mase form 2 best ! seram pon ada gak sebab phantom tue tinggal tempat gelap kena naik bot bagai kihkihkih ..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Owh.. rupenya yang ni dulu literature ea.. patutlah nampak buku ni ade orang letak kat sudut nilam .__. saye tak rasa seram pon.. rasa best je ^^ adventurous :D

      Padam
  2. Macam best je cite ni..nk tgok jugak on9 xpi line slow mengalahkan siput sedut >o<

    assalamualaikum unnie.. Aisyah nak jemput unnie dalam ga ni.. Aisyah tagged unnie yea? harap unnie dapat joinkan diri .. thx ^___^

    http://mydreamhigh123.blogspot.com/2014/07/ga-cik-anita-saya-nak-menang-baju-free.html

    BalasPadam
  3. tingat zaman sekolah kekeke.. novel english tp tak penah habis bace :P

    BalasPadam
  4. Phantom Of The Opera sy pun ada tengok ..ada banyak version jugak. Anyway memang sedih .. huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Version mane satu yang ori ni? xD

      Padam
  5. filem menarik ni xseram ker..

    BalasPadam
  6. alahai.. rindunyaa novel ni.. novel form 2 kot kalau x silap!

    Entry Terbaru : Cara-cara membuat mc' flurry sendiri

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehee.. kenapalah saye tak belajar novel ni ye..

      Padam
  7. best best :Dsuka cerita ni

    BalasPadam
  8. tak pernah tgk lagi.. macam best je

    BalasPadam