Stay connected kay? ^^

21 Jun 2014

Hari Sukan sekolah

Hai :)

Rasanya tak pernah kwot kite cite pasal sekolah sejak ada blog ni.. hahaha.. Harini menaip entri pertama.. wakakakakaka. So pada 20 Jun 2014, Jumaat, Hari Sukan Sekolah Menengah Kebangsaan (Perempuan) St. George telah berjalan dengan lancar... yeay.. (amacam formal je)..

Haritu kite memang bawak fon tapi tak guna pun.. so gambar-gambar ini dicuri dari facebook.. credit.. credit.. :) Semua gambar masa saringan dan raptai je.. boleh laa kan, dari takde? :) Gambar last tu baru real day..

Perarakan masuk dan tabik hormat..

Pancaragam

Pandu Puteri

Kadet Bomba

Kadet Remaja

Kadet Polis

Pancaragam Bagpipe

Upacara menaikkan bendera yang disempurnakan oleh pasukan Kadet Bomba

Ikrar yang diketuai oleh ketua kelab olahraga sekolah

Pengawas

Acara larian.. GO NIGHTINGALE!! (nampak sangat sorak untuk rumah sukan sendiri je.. xleh blah xD )

Lembing

Kegarisan.. sedia.. MULA!!


Demikianlah serba sedikit tentang Hari Sukan SMK(P) St. George :D Untuk makluman sesiapa sahaja yang membaca entri ini, kebanyakan caption diambil daripada ucapan pengacara majlis xD

29 ulasan:

  1. Balasan
    1. Kenapa? Best baa Sports Day :)

      Padam
    2. Akak x suka berpanas. Slalu nak pitam..

      Padam
  2. Teringat zaman skolah menengah dulu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha rindu sekolah menengah la tu :p

      Padam
    2. sekolah menengah zaman paling best.
      teringat kenangan tinggal se dorm..

      Padam
    3. Yang ni kite setuju sangat :)

      Padam
  3. Meriah yer hari sukan sekolah Yun Sing :)

    BalasPadam
  4. Rindunya Hari Sukan dekat sekolah . Akak selalu join perbarisan rumah sukan dengan Kadet Remaja . HUHU .

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha.. kite ada dua tahun hari sukan lagi :D Kite rindu sekolah rendah :')

      Padam
  5. Bestnya lahhh . Baju pengawas segak sangat kan . Heee suka suka

    http://milikallahsepenuhnya.blogspot.com/2014/06/maniscollection-in-action.html

    BalasPadam
  6. tengok baju pengawas tu, teringat dulu pernah lawan dengan budak St. George dalam pertandingan bahas ala parlimen. diorang pakai baju tu la.. budak mashoor lawan budak St. George.. hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waa.. hahaha.. dulu.. :) Teringat zaman persekolahan yea? :)

      Padam
  7. Oik, yunsing! kalau ang nak Sport day punya gambaq, ang bleh curi dari Mr William. :3 I duk bagitau pulak kat sini

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oik, sunru! ni memang la gambaq kite curi dari Mr William. nak gambaq ape2 event kan profile beliau terbaek xD tip top mia :p

      Padam
  8. Hahaha..sy suka sangat sukan..sampai semua acara sy masuk...menang nya taklah..haha.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kite pun boleh tahan suka la Hari Sukan ni :) Taun ni first time masuk acara.. tak menang :'( Kalah sebab kite.. bersalah kwot :3

      Padam
  9. tringat masa sekolah. habis muka sunburn kena panas haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha.. ada yang terlibat tu sunburn la.. kite tengok ade je yang sembunyi2 bawah khemah.. kalau kena keluar tu depa bawak payung.. hahaha comel :)

      Padam
  10. rindunya nk skolah balik.. best hari sukan. boleh bergambar. hehe.. serius sgt jeles tgk pdg skolah yg besar. convent pdg kecik :(

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan.. :) Masa kite mula2 masuk sekolah ni macam ternganga sat tengok padang tu xD

      Padam