Stay connected kay? ^^

08 Jun 2014

The Liebster Award 2

Hai :)

Kan haritu kena tag dengan blogger PHA IS untuk Liebster Award ni.. Nak tawu terjah entri --> The Liebster Award ^^ Kali ni ditag pula oleh blogger CIKNA dalam entri The Liebster Award.. Terima kasih sudi tag :)


Tanpa membuang masa... Jeng jeng jeng jeng jeng....

Soalan cepumas berserta jawapan :3

1. Nama sebenar(per i/c)
Lim Yun Sing
2. Pekerjaan sekarang & cita2 korang masa dolu2
Sekarang masih belajar.. dulu masa tadika nak jadi cikgu.. masuk darjah empat nak jadi doktor.. masa tingkatan satu ada rasa nak jadi saintis.. mungkin lawyer.. blablabla so sekarang takde cita2 lagi walaupun dah Tingkatan 3.. next year nak pilih stream tu yang sangat memeningkannya tu.. hehehe~
3. Ape perasaan korang masa tengah menjawab ni
Mungkin excited mungkin tiada perasaan xD
4. Ade pape fobia x, kenapa
Entahlah dulu takut sangat2 ulat.. sekarang dah tidak lepas projek drama tu sebab saya kena buat props.. pokok O_O dah banyak kali nampak ulat dah jerit satu dunia dah.. serik.. tak begitu takut dah., orang geli.. saya takut. Tapi taklah sampai peringkat fobia kot..
5. Warna yang paling xsuka, kenapa
Ek.. tak la. Semua warna ok je.. tapi sakit mata tengok warna merah jambu yang terang tu.. entah kenapa -,-
6. Macamna korang release tension
Pergi kat tempat yang takde orang dan nangis. Lepastu keluar dan usaha/teruskan hidup. Kalau korang nampak saya tiba-tiba menghilang dan kembali dengan gila-gilanya maksudnya saya baru je release tension :3
7. Perkara paling hebat yang pernah korang buat
"hebat".. banyak kot.. tapi tak ingat soway :3
8. Tempat yang korang nak sangat pergi, kenapa
Nak pergi Disneyland. Terpengaruh dengan film dan sejarah hidup Walt Disney la katakan..
9. Blogger yang korang nak jumpa
Entahlah.. Sesiapa pun takpela.. kalau jumpa senyum je :) hehee..
10. Describekan blog korang sendiri
Blog yang simple tapi complicated. Dan sebijik macam tuannya :)
11. Pendapat korang mengenai blog Cikna
Mula-mula masuk blog macam.. ekk.. takde header ke?! .__. hahaha jangan marah.. Yang lain semua awesome :D

Done :) heh heh heh.. part yang ditunggu-tunggu ni.. Tagging time.. OMG habislah korang :p LOL takpe tak paksa kalau tak nak jawab.. tapi kalau boleh jawab la.. hehehe..

Soalan saya:

1. Satu perkataan yang menggambarkan hidup korang?
2. Perkara yang korang tak suka pasal blog saya?
3. Kepci (KFC) atau McD?
4. Quote yang korang rasa best?
5. Korang mudah menangis tak?
6. Aktiviti sukan yang digemari?
7. Korang dari negeri mana?
8. Seni visual atau muzik? Kenapa?
9. Sekiranya anda berada di suatu kawasan pelik, dan seimbas lalu anda seperti ternampak seorang yang berlari dan hilang dari pandangan anda. Apakah tindakan anda?
10. Mimpi paling ngeri yang korang pernah alami?
11. Sekiranya anda diberi pilihan, adakah anda akan memilih kuasa untuk melihat perkara yang sudah lalu, kuasa untuk melihat sesuatu yang akan berlaku atau memilih untuk tidak mempunyai kuasa? Kenapa?

Time tagging hohoho.. yang sudah kena tag tu selamat :p Sekarang yang belum kena tag ni :p

Tag:

13 ulasan:

  1. HUHU . Dah dua kali kena tag jugak (Y)

    BalasPadam
  2. Balasan
    1. Eh3 ye la tu dah kena tag tu :p

      Padam
  3. Yun Sing, ini jawapan Liebster Award zumal http://duniazumal.blogspot.com/2014/06/liebster-award-part-8.html

    BalasPadam
  4. Adoiiii... kene tag!! ok2... Tag mu diterima.. ehehe... nanti Nurul jawab eaa.. Timekasi tag :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha.. Terima kasih sebab menerima :p

      Padam
    2. Hi Yun.. Tag untuk Liebster dah published dah entry ni: :D
      http://nurulhidayahdiary.blogspot.com/2014/06/the-liebster-award-by-yun-sing.html

      Padam
  5. oyee.. Yun Sing ni chinese ea? terkesima tengok penggunaan dan penulisan dalam blog ni.. superb!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Eh.. baru tau ea? Eh tak la biasa-biasa je :)

      Padam
  6. terbaik la jawapan dgn soalan2 tu. heheh. menangis boleh hilangkan tension kan.

    BalasPadam
  7. Yun Sing.. done already. Harap awak suka dengan jawapan saya taw:)

    http://stanzaku.blogspot.com/2014/06/liebster-award-yun-sing.html

    BalasPadam