Stay connected kay? ^^

20 Oktober 2014

The Liebster Award 6


Kali ini ditag oleh http://cahayaketinggiankehalusan.blogspot.com/ dalam entri Liebster Award (1).. Terima kasih tag.. *bow bow* Maaf lambat jawab.. Satu persatu ye, blogger lain yang tag Yun Sing dalam award lain xD

Soalan-soalannya:-

1. Tiga perkataan yang menghuraikan diri anda?
-->Manusia, remaja dan otak

2. Sumber inspirasi dan motivasi anda?
-->Situasi/manusia/alam sekeliling

3. Gajet yang mesti ada dalam poket anda?
-->Tak suka simpan barang dalam poket.. berat dan adalah situasi yang lari sambil terjerit-jerit "Seluar terlondeh!!" hahaha sebab tu poket kosong je xD

4. Apps yang paling penting dalam gajet anda?
-->Google Chrome.. ianya adalah segala-galanya ^^"

5. Apa yang anda impikan buat masa sekarang?
-->YunRu COD Penang berjaya dilancarkan dan berkembang dengan baik :)

6. Hobi waktu senggang?
-->Banyak.. memang cepat meminati sesuatu.. Antaranya blogging, membaca, menjahit (berkraflah katakan), berimaginasi (eh, boleh gitu?) dan sebagainya..

7. Menonton TV atau mendengar radio?
-->Dua-dua pun boleh ^^ Menonton TV bila jalan-jalan dalam rumah pastu nampak my dad tengok TV, tumpang sekaki.. kalau radio, setiap pagi masa on the way nak pergi sekolah, dalam bas sekolah ada onefm.. haha..

8. Destinasi pelancongan yang anda ingin pergi?
-->Entahlah labu xD Pergi saja tempat-tempat di Penang, lepas tu Malaysia, then ke luar negara ^^"

9. Bakat terpendam/ kebolehan anda yang tidak ramai orang tahu?
-->Kebolehan merepek, merapu meraban bhahaha.. (iye ke tidak ramai orang tahu?) xD

10. Situasi yang buat anda tertekan?
-->Bila saya tidak fokus dan buat alang-alang saja.. pandang sini, pandang sana.. oops tertekan :p

11. Komen anda tentang blog Alia?
-->Segala-galanya ohsem :) Tiada komen.. suka background tu.. rasa macam ada dekat angkasa lepas xD

Fuh fuh fuh siap..

Soalan:-

1. Kereta idaman?
2. Jenama handphone sekarang?
3. Hobi masa senggang?
4. Lagu kegemaran?
5. Instrumen muzik kegemaran/yang anda boleh main?
6. Favourite quote?
7. Pandangan anda tentang blog saya?
8. Kenapa jadi blogger?
9. Ada fobia tak? Kalau ada, senaraikan (hehe)..
10. Pengalaman paling lawak dalam hidup?
11. Tempat yang anda teringin nak pergi?

Tag:-

1. http://rainfallasleep.blogspot.com/
2. http://jarimanistravel.blogspot.com/
3. http://calrasepatrick.blogspot.com/
4. http://hanifadhlinaabdulrahman.blogspot.com/
5. http://loveneddy.blogspot.com/
6. http://hidayuayumie.blogspot.com/
7. http://syiralokman.blogspot.com/
8. http://umikasum.blogspot.com/
9. http://giveaway-jom-santai-aje.blogspot.com/
10. http://yanapinkblossom.blogspot.com/
11. http://cahayaalammaya.blogspot.com/

Past:-

The Liebster Award
The Liebster Award 2
The Liebster Award 3
The Liebster Award 4
The Liebster Award 5

24 ulasan:

  1. yeh kene tag! bakal jawap. thannks ye :)

    BalasPadam
  2. thanks tag :) nanty kite jawab ehh..

    BalasPadam
  3. tq tag yun sing..
    nanti ade mase sis jawab ye...

    BalasPadam
  4. Balasan
    1. Eh.. nak ke? Ada lagi :) Coming~

      Padam
  5. http://rainfallasleep.blogspot.com/2014/10/the-liebster-award-yun-sing.html

    sudah jawab :)

    nak lagi. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Eh cepatnya .__. Nak lagi? Haha rajinnya.. nantilah ye.. ada lagi jangan risau :p

      Padam
    2. haha. cepat ke? tak suka simpan lama2. nak kasi yun sing baca cepat2 XD

      Padam
    3. Hahaha Yun Sing baca cepat-cepat komen laju-laju ceh haha

      Padam
  6. samalah tak suka barang dalam poket. berat and nampak gemok aje poket.. owh nak buat bisnes.. semoga maju jaaaaya Yun sing ^^

    BalasPadam
  7. dah jawap :)

    http://loveneddy.blogspot.com/2014/10/the-liebster-award-13-yun-sing.html

    sila tag lagik ye? hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alamak? Nak lagi? Jangan risau.. banyak lagi Yun Sing belum jawab :3

      Padam
    2. amboi.. banyak lagi ye?hahaha
      selamat menjawap ;)

      Padam
    3. Nanti lepas jawab tag lagi :p

      Padam
  8. Samalah..akak pun kalau letak barang dalam seluar mesti nak terlondeh.
    Perut dah makin kempis.

    BalasPadam
  9. Yun sing done jwb
    Sori amek mase lame sangat

    http://hidayuayumie.blogspot.com/2014/10/libster-award-7-by-yun-sing.html?m=1

    BalasPadam