Stay connected kay? ^^

20 Oktober 2014

The Liebster Award 7


Kali ini ditag oleh http://sitiyangmenaip.blogspot.com/ dalam entri LIEBSTER AWARD #1 - BY ASWA LEYLA. Maaf sebab jawab "cepat" sangat hehehe.. *bow bow* terima kasih sudi tag :)

1. Jujur punya opinion tentang blog aku ini ?
~>Blog yang simple dan kemas tapi menarik dan cantik. Benda necessary semua ada tapi loading blog cepat ja.. Awesome punya blog sama macam tuannya :3

2. Korang suka tak blog aku ?
~>Suka! Suka!

3. Kenape ?
~>Kenape? Kenape ape? Ekeke..

4. Benda yang perlu ada dalam bag korang sebelum nak keluar rumah ?
~>Novel. Tak baca pun tapi bawa je :3 Pergi mana pun mesti ada hahaha

5. Negara idaman korang untuk travel ?
~>Entahlah. Takde kwot. Kalau boleh nak pergi tempat-tempat dalam Penang dulu.. rasa nak pergi street art hunting dan mendaki Bukit Bendera ja sekarang dan pergi tempat-tempat yang belum dijejaki. Then boleh pergi tempat-tempat dalam Malaysia. Itu sudah memandai :3 Kalau ada rezeki boleh ke luar negara lalala

6. Pengalaman travel paling best dalam hidup ?
~>Last year pergi Genting. Travel ke tu? Apa-apa jelah tak pernah keluar Malaysia xD

7. Habit tidur korang ?
~>Err.. haha camne nak jawab ni.. Kalau hari-hari biasa suka tidur sebelum 12am, rasa best gitu kekadang terlanjak sikit. Kalau nak kena buat homework ka, study ka, ha.. amik jam tu, terbalikkan. Maknanya 12am nampak 6pm.. 1am nampak 7pm gitu.. haha nampak ketidakwarasannya dekat situ. HA! Last minute lagi, padan muka xD Tak suka tidur pada waktu siang. Rasa macam buang masa ^^"

8. Fast food favourite korang ?
~>Semua favourite. Boleh gitu? Haha.

9. Favourite KPOP idol ?
~>Adeh.. banyak.. Ok. Chan Yeol. Boleh ke? :p

10. Handphone korang sekarang ?
~>Gphone (Thailand brand sebab tu banyak orang tak tahu. Seksa weyh tak boleh beli cover hahaha and susah bila orang tanya soalan ini dan tak kenal jenama tu mintak explain)

11. Cita cita / Impian / Keinginan ?
a. Straight A's for PT3 including lisan, listening, mendengar dan speaking. Tau, dah terlambat. :'( Tunggu jelah..
b. Business collaboration berjaya
Itu sajalah buat masa sekarang. Sebenarnya ada banyak. Nak list semua sampai esok tak habis..

Done!

Soalan:-

1. Benda paling gila pernah korang buat?
2. Perbohongan paling gempak pernah korang lakukan?
3. Peristiwa yang mengubah hidup korang?
4. Kenapa buat blog?
5. Pendapat jujur tentang blog ini?
6. Jujur ke jawapan bagi soalan 5 tu?
7. Korang orang mana?
8. Impian terkini?
9. Warna kegemaran?
10. Usia blog?
11. Usia tuan empunya blog?

Tag:-

1. http://tengkubutang.blogspot.com/
2. http://sweetyzhanieyz83.blogspot.com/
3. http://akuvsdiashadhira.blogspot.com/
4. http://kaktusoren.blogspot.com/
5. http://www.syuhadasalleh.my/
6. http://aniesaahmad.blogspot.com/
7. http://eikingg.blogspot.com/
8. http://cutiefany.blogspot.com/
9. http://aqneey.blogspot.com/
10. http://bloglistsenyum.blogspot.com/
11. http://www.amalinalee.my/

Past:-

The Liebster Award
The Liebster Award 2
The Liebster Award 3
The Liebster Award 4
The Liebster Award 5
The Liebster Award 6

19 ulasan:

  1. Laaa...baru tingkatan 3 rupanya. Menulis macam dah matang pun. Saya semasa usia adik pun suka baca novel.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aik? Baru tawu ke hehe betul ke penulisan matang? :0 Macam bebudak je rasanya ^^"

      Padam
  2. Balasan
    1. hahaha yeh ada geng ;p

      Padam
    2. Beli banyak-banyak buat koleksi simpan dalam rak :3 Baru sikit-sikit dok baca xD

      Padam
  3. wahhh rajinnya yunsing berlibsterr.....!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha dah lama kwot bookmark baru je kumpul kerajinan settle satu per satu xD

      Padam
  4. laaa.. baru form three.. sebaya adik ai lahh..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Eh banyaknya akak blogger yang adik sebaya kite ye :)

      Padam
  5. hahaha mekaceh Yun Sing ^^ hihi.. blog akak load cepat eh..? yes yes.. i loooike it. eh okay ar tu nak khatam jalan kat malaysia. akak ni Penang ni pun tak habis jejak lagi. jom Yun Sing kita jalan sama hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehee.. itu semua POYO, kak.. dah haritu dekat Jelutong pun boleh sesat.. Penang belum habis jejak memang betul pun ^^" JOM? Hehe

      Padam
  6. mesti kurus bahu yunsing bawak beg dalam ada novel tapi tak baca. hehe.
    Gphone first time tau. ada jual kt penang ke? best x guna? see, dah mula tanya. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha kurus erk.. gemuk ada la xD Ada ^_^ Oklah best juga guna hahaha

      Padam
  7. Teringin juga nak pi street art tapi tggu asben sihat.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Owh.. husband akak sakit ke? Semoga cepat semnuh ye ^^

      Padam
  8. all the best last tu.. haaa elok la pusing 1 penang dulu baru boleh jelajah negeri lain. p bukit bendera skrg xbest sbb tgh renovate

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tenkiu :) Betul tu.. owh yeke.. teringin nak pergi Bukit Bendera sekali lagi ^^

      Padam