Stay connected kay? ^^

05 Ogos 2014

Ujian Bertutur PT3 MINGGU DEPAN

Hai:)

Tengok.. baru pagi tadi sibuk cerita tentang exam.. ha.. ni lagi satu xD Haritu cikgu bagi taklimat.. Lepas itu, ada seorang cikgu Bahasa Melayu kata.. "Jangan ingat saya Melayu, saya boleh cakap Bahasa Melayu dengan baik. Jangan fikir macam itu.. nanti masa ujian keluarlah semua Penang la.." Masa tuh juga saya dengan rakan-rakan mula bising.. tapi cakap sama sendiri dan gelak sesama sendiri saja laa..

"hg.."
"dua belaih.."
"saye.."
"penampaq.."
"lepaihtuh.."

Cakap-cakap baru gelak.. then cikgu kata.. "Yang Cina dan India tolong kurangkan slang-slang sikit.." Hahaha.. yang tuh lawak xD

"ini duit saya punya maa.."
"hali ini saya manyak susah loh.."
"loli ini losak.."
"itu hali lu cakap kasi sama waa maa.."

Hadoih.. macam-macam.. bila ujian itu semakin dekat semakin err.. haha.. takut nanti terlepas cakap.. alaa.. kan selalu cakap.. "Saye takut laa nak amik exam ni.. kalau fail camne? | Amik kau.. | Eh aku dok tension ni tau tak? | Saje nak wat kau tension.. | nak penampaq? Nak makan kaki? | Eh lek la bruh.." <-- inilah antara butir-butir percakapan yang saya takut terkeluaq masa ujian tuh nanti.. hehehee.. satu perkataan boleh mengubah masa hadapan xD

16 ulasan:

  1. Kadang bahasa melayu kita leh dpt markah rendah tau..ingatkn leh dpt markah tinggi sb kita org melayu..hehe..selamat ptg dik..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Huhu sebab kita yang selalu cakap ni ty terkeluar semua short form ke.. macam kami kadang-kala tu TERKELUAQ Penang gak xD

      Padam
  2. Good Luck for PT3.. You can do it,, Yun Sing :D

    BalasPadam
  3. BM gua sangat baik. Tolong bagi A lah Cikgu!!! XD

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cikgu yang baik hati lagi comel.. boleh kasi wa A satu bijik? Hahaha.. nanti dapat telur sebiji xp

      Padam
  4. All the best yer... Moga dipermudahkan masa test nanti ^_^

    BalasPadam
  5. Good luck. Moga tak keluar perkataan2 spontan tu ye nnti. Ya lah, kdg2 dh biasa ckp so terlepas lah ye dak? Tapi in shaa Allah you can do it!! Chaiyokk. Hehe

    BalasPadam
  6. hahahha...lawak... anyway gudluck yunsing....buat elok2 ye... :D

    BalasPadam
  7. Hehe..nah.. " selamat maju jaya :)"

    BalasPadam
  8. haha.. gudluck. BM kacang je. tgk pang chin fey pembaca berita tu sikit punya fasih BM.. haha. jadikan idola.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha memanglah BM kacang.. BMT yang sayurnya.. TERKELUAQ Penang KANG xD

      Padam
    2. hahaha.. jangan terkeluaq BM penang. guna la BM original.
      tak boleh blah tgk kertas BM org kelantan. dasyat2. xfaham terus :3

      Padam
    3. Hahaha tak terkeluaq fuh.. result pun ok :'D Hahaha.. kan.. org ganu punya pon =3=

      Padam