Stay connected kay? ^^

15 September 2014

Day 6 - 6 Place


1. Sekolah Kebangsaan Batu Lanchang

Teringin sangat nak balik sekolah lama.. 3 tahun dah tinggalkan sekolah.. bukan taknak balik tapi tak berkesempatan :3 Rasanya lepas Form 5 baru boleh balik sekolah xD

2. Georgetown

Yes, I know.. obviously, I am always here :3 But there are many places I don't know.. haritu nak pergi Yasakoi Parade pun, muka macam tourist, bergambar pingpingpungpung dengan ternganga mulut semua lagi teruk dari tourist =,= Sampai Sun Ru terpaksa jadi tour guide.. kesian..

3. Malaysia

"Apa budak ni? Duduk dekat Penang, nak pergi Georgetown, nak pergi Malaysia =,=" Haha.. bukanlah.. nak jelajah satu Malaysia baru keluar melancong boleh? Hehe.. taknaklah in the future sebagai local people ni teruk sampai nak kena suruh tourist jadi tour guide dengan ternganga semua macam first time tengok Malaysia xD

4. Thailand

Ya.. teringin ja.. tak pergi pun takpe.. macam.. kan negara jiran.., lepas tu ramai yang selalu pergi masa cuti ke apa ke ini la itu la.. teringin nak pergi juga la.. (tengok cepat tak dia kena influence) xD

5. Hong Kong Disneyland

Teringin nak pergi ja.. Tapi tak teruk sangat pun tahap keinginan tu haha sebab jauh.. (bagi manusia yang nak keluar rumah pergi kedai runcit terdekat pun nak kena tarik, memang tak rajinlah nak pergi travel bagai hahaha)

6. Germany

Bila terjah blog Kak Aisya yang currently menetap dekat Jerman ni rasa macam best je tempat tu xD (Tengok kena influence lagi -,-) Actually teringin nak tengok negara yang jadi Juara World Cup haritu.. haha.. After all, Germany negara pertama yang hasilkan flute pertama.. SUMBER tu yang rasa macam nak pergi :3

13 ulasan:

  1. Hong Kong tu sangat....haihhhhh~

    BalasPadam
  2. yeahh germany sentiasa kuat sejak hitler masih ada. hehe. serius semua tmpat kt jerman tu cantik2. org sana pun hensem2. opss... YS kita ni sama la. dlm penang pun tak habis jelajah lg. buat malu org

    BalasPadam
  3. if me nak pergi korea & paris. ohmy memang tu tmpat impian sejak dulu lagi -.-

    BalasPadam
    Balasan
    1. aww.. semoga tercapai impian tu :)

      Padam
  4. Nak pergi germany jugak sebab nak jumpa miroslav klose :)

    BalasPadam
  5. akak pun teringin nk ke Jerma nk jumpa Aisya katannya sblm beliau blk msia

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waa.. harapnya jadi la.. Bagi surprise haha

      Padam
  6. Ermmm..Disneyland.
    Best kalau bawak anak-anak ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ye.. memang best cuba baca tentang tempat tu rasa nak pergi ja.. tapi jauh haha dan kos tu tak perlu cakap argh -_-

      Padam