Stay connected kay? ^^

01 September 2014

Paru-paru masuk air

Hahaha tajuk entri takleh blah kan hahaha xD (tak elok punya perangai orang baru nak baca entri tak sapa baik-baik teruih gelak..) Haha.. ok ok selamat petang blogger-blogger yang ohsem-ohsem sekalian (hahaha takleh blah) Sebenarnya, refer pada entri pagi tadi yang dibackdatedkan kepada semalam, iaitu --> DEMAM, korang mesti tau kan debate yang tak bape nak debate ni..

Yes, ofcoz debate tu tak tamat kat situ je.. ada lagi xD Pagi-pagi bangun pagi (err..) dah ok sebab telan ubat semalam.. terus capai tuala nak mandi.. dengan riang-rianya hahaha xD


Tiba-tiba my mum dan my aunt serang sekaligus..

My mum: Eh, JANGAN MANDIIIIIII!!!!!!!
My aunt: Baru sembuh nak mandi?!
Me: Err.. Dah ok tu.. mandi laa..
My mum: Semalam panas, baru sembuh takleh mandi!!
My aunt: Nanti paru-paru masuk air!!!
Me: Adeh.. mana boleh paru-paru masuk air!!
My aunt: Dulu nenek hg baru sembuh dari demam mandi paru-paru masuk air.. nasib baik sikit je..
Me (dengan pegang berus gigi): Mana boleh paru-paru masuk air?! Apa-apa saja yang masuk paru-paru ikut hidung dan mulut je!! Udara je masuk ikut hidung! Kalau air masuk ikut hidung, tersedak keluar balik!! Kalau masuk ikut mulut tu macam kita minum air je.. Paru-paru takleh masuk air!!
My aunt: Baru demam panas-panas, mandi tu sejuk! Liang roma nanti terbuka.. air masuk ikut situ dan masuk paru-paru!!
Me: ............ *on laptop, masuk bilik baling tuala*

Nak mandi...

P/S: banyak sangat yang kena buat.. top komenta bulan 8 tunda la ye.. huhuhu.. sorry ada lagi komen belum berpublish..

24 ulasan:

  1. hehe. selalu dengar kalau mandi malam2 paru-paru masuk air. demam pon takleh mandi gak ye. takpe la yun sing. mak awak sayang awak. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha.. malam nanti nak try lagi xD

      Padam
  2. Kalau akak mandi jerk...ahah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan.. tak kisah pon.. orang dalam rumah je tak bagi, apa boleh buat.. haha

      Padam
  3. Hahaha. Kesiannya dia. Frust betul tak boleh mandi. XD

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha.. malam ni na try lagi :p

      Padam
  4. selalunya mandi malam2 yg buat paru2 masuk air.. kalau demam lg lah nk mandi. hehee

    BalasPadam
  5. Hahahaha lawak k lawak .. First time dengar mati lepas demam 'paru-2 masuk air' . Yg Dayah tau mandi lewat malam ja .. hehehe .. Pndai noh menjawab . Frust menonggeng ler tuuuu x boleh mandi . Hahaha xpa-2 , esok mandi sampai bil air melambung nah . Huhuhuhuu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mati? Haha apply apa yang belajar dalam kelas tu hehehee.. hahaha kena jimat air, kak.. kononnya penduduk Pulau Pinang banyak guna air =,="

      Padam
  6. Hehe kesian tak dapat mandi yer ^_^

    BalasPadam
  7. jaga kesihatan leklok.... dah ok baru mandi puas2... hewhew

    BalasPadam
  8. ahaaa masa malam pun takleh mandi gak sebenarnya kan.. alooo ciann.. dah mandi belum ni? hikssss

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha.. dah :3 pagi tadi mandi kerbau lompat-lompat 123 sebab taknak terlepas bas xD

      Padam
  9. slalu dgr klu mndi lewat mlm peparu berair..huhu..tpi slalu je buat..huhu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha kan.. selalu gak dengar mandi malam-malam nanti bila tua sakit badan tapi mandi gak =,=

      Padam
  10. Hehe..klakar.
    Cakap kat depa, bukan sebab mandi buat paru-paru masuk air.
    Salah konsep tu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha selalunya konsep memang ke laut haha

      Padam
  11. kalau dah terpaksa, buat juga. tapi seboleh bolehnya elakkan sebab mmg mak larang sejak kecil..

    BalasPadam
  12. Akak suka jg mandi malam2 ni..rasa segar bila da mandi...tidur pun rasa nyaman...

    BalasPadam
  13. hahahaha Yun Sing !! akak suka gambar tu 'nak mandi' oooemgi. nampak sangat tertekan sebab tak dapat mandi hahahaha. okay liang liang roma yang terbuka akan menyebabkan air diserap masuk ke paru-paru..

    baik makcik ! harini saya belajar perkara baru. kekekeke

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha kan.. google image tup tup jumpa haha.. HAHAHAHAHA

      Padam
  14. kalau terpaksa..kena la juga hehe

    hee blogwalking here :) all the best

    hai ^^ kalau ada masa jemput meriahkan segmen Giveaway ini ya :)
    http://iolacaviarofficial.blogspot.com/2014/09/september-giveaway-party-hosted-by-iola.html

    BalasPadam